Adobe akciju cena strauji pieaug, jo mākslīgā intelekta optimisms veicina gada ieņēmumu prognozi

Piektdien Adobe akcijas pieauga par 16%, tādējādi Photoshop ražotājam bija labākā diena vairāk nekā četru gadu laikā, pēc tam, kad uzņēmums paaugstināja gada ieņēmumu prognozi, jo arvien vairāk klientu pievērsās ar mākslīgo intelektu darbināmiem rediģēšanas rīkiem.

Prognoze mazināja investoru bažas, ka Adobe, kas ir galvenais spēlētājs fotogrāfiju un video rediģēšanas rīku tirgū, varētu zaudēt klientus tādu mākslīgā intelekta jaunuzņēmumu dēļ kā Dall-E ražotājs OpenAI, kas ļauj lietotājiem radīt attēlus ar vienkāršiem teksta norādījumiem.

“Ģeneratīvā mākslīgā intelekta ieviešanai vajadzētu veicināt izaugsmi nākamajos ceturkšņos,” piezīmē norādīja Morningstar analītiķi.

Rezultāti liecina, ka Adobe mākslīgā intelekta centieni, tostarp pagājušajā gadā ieviestā attēlu ģenerēšanas programmatūra Firefly, atmaksājas, un vecākais izpilddirektors Deivids Vadhvani (David Wadhwani) apgalvoja, ka esošie lietotāji pāriet uz dārgākiem plāniem, lai iegūtu piekļuvi Firefly.

Uzņēmuma akcijas sasniedza augstāko līmeni kopš 14. marta – 528,81 ASV dolāra, un, ja pieaugums saglabāsies, Adobe tirgus vērtība pieaugs par vairāk nekā 30 miljardiem ASV dolāru.

Uzņēmuma akcijas šogad ir zaudējušas aptuveni 23 % no savas vērtības, salīdzinot ar gandrīz 14 % pieaugumu indeksā S&P 500.

Uzņēmums ceturtdien paaugstināja 2024. gada fiskālo ieņēmumu prognozes viduspunktu līdz 21,45 miljardiem ASV dolāru, salīdzinot ar iepriekšējo viduspunktu 21,40 miljardu ASV dolāru apmērā.

Uzņēmums ziņoja par 3,91 miljardu ASV dolāru ieņēmumiem no digitālās mediju uzņēmējdarbības, kas veidoja aptuveni 74 % no kopējiem otrā ceturkšņa ieņēmumiem 5,31 miljarda ASV dolāru apmērā. Analītiķi gaidīja, ka kopējie pārdošanas ieņēmumi būs 5,29 miljardi ASV dolāru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment